Witam i ja się podepnę pod temat otóż moj problem polega na tym iż wentylator i klima (manual) nie działa. Sprawdziłem wentylator na krótko i śmiga. Co do rezystora nie jestem pewien ale chyba jest ok. Myślę, że panel sterowania pdał, ponieważ kiedyś miałem tak,że przełącznik obiegu raz działał, a raz nie. Teraz on działa a włącznik AC i wentylator nie działają... Sprawdzałem przewody i są ok, a prąd nie dociera... Czy po za wymianą panelu sterowania macie jakieś inne pomysły :?:
z klimy coś cieknie
Zwiń
X
-
z klimy coś cieknie
Parę dni temu przesiadłem się z fabii do oktawiana i mam taki oto problem. po wyłączeniu silnika usłyszałem jakby coś ciekło, taki metaliczny odgłos kapania. pojawiła się rzeczywiście przezroczysta ciecz na podłodze w garażu. po kilku chwilach przestało kapać. w wakacje jechałem tym samym samochodem z włączoną klimą i też kapało. czy tak powinno być? woda się po prostu skrapla? czy powinienem to sprawdzić? poradźcie nowicjuszowi. pozdro
-
-
Gość
-
Z klimy kapało i kapać będzie, a jak masz wątpliwości to sprawdź co to za ciecz. Jak woda to tak ma być.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonZamieszczone przez K_PopielMoim zdaniem nic nie powinno kapać, proponuję zlokalizować miejsce skąd cieknie i defekt usunąć.
Niczym się nie przejmuj z klimy przy używaniu zawsze kapie woda pod auto// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Wymiennik ciepła w klimatyzatorze jest zimny. Ciepłe powietrze, schładzając się na nim oddaje nadmiar wilgoci (zimne powietrze nie może zawierać w sobie tyle wilgoci co ciepłe).
Coś z tą wilgocią trzeba zrobić - tzn odprowadza się ją wężykiem pod auto.
Z mojej O1 nie kapie zbyt wiele, ale wcześniej miałem auto z którego kapało dosyć intensywnie po włączeniu klimy i to jest prawidłowe zachowanie.
Komentarz
-
-
johny1412, jak kapanie ustaje, a ciecz to jest woda (przezroczysta i nie pachnie chemikaliami) i kapie tak mniej więcej na wysokości przedniej osi lekko po prawe stronie (ale blisko środka) - to tak ma być. To jest odprowadzanie z klimy nadmiaru wilgoci. Gdzieś to musi odejść. Gorzej jak by nie kapało - wtedy otwór odpływowy jest zatkany i woda zostaje w autku.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz